Nem PCO mad

Perlebyg er det nye sort!

Da jeg fik at vide, at jeg havde PCO og skulle følge KISS-kosten, blev jeg introduceret for Perlebyg.. Min reaktion var; "Ligner jeg en, der spiser Perlebyg?!". Og muligvis lignede jeg ikke en der gjorde det - men perlebyg er nu fast inventar i mit køkkenskab!
Jeg har kun prøvet Urtekram's, da det er de billigste, jeg kan finde - og at spise efter KISS-kosten er ikke specielt billigt. Men de er en lækker erstatning for ris, som jeg ikke har smagt på de sidste 5 måneder.






Noget af det bedste på en kold efterårsaften er en varm, krydret gryderet med ris ( = nu perlebyg), og det fik jeg så lavet i dag:

200 gr. skinkekød i tern
2 store løg, hakket
ca. 100 gr. grønne bønner (frosne, så de kan knækkes i små stykker ned i gryden)
1 ds. hakkede tomater
1 gl. champignon
2 dl. sødmælk
2 spsk. Cremefraiche
Paprika, salt, peber og oregano

Perlebyg, kogt efter anvisningen på pakken.

Løg og kødet brunes, bønner, hakkede tomater og champignon røres i, og herefter tilsættes mælk og cremefraiche. Der smages til med krydderier, og så skal det bare stå og småkoge i ca. 3 kvarter. Imens kan man så, som jeg gjorde, lige få styr på vasketøjet ;)

Resultatet ses her:






Lektier er læst til i morgen, tøjet er vasket, køkkenet er ryddet, så nu vil jeg sætte mig med en PCO-venlig muffin, drikke aftenkaffe, og se noget god film.




Ha' en dejlig aften derude!

Kommentarer

Populære opslag