Julemiddag med PCO - what to do?


Julen nærmer sig med hastige skridt - og mit savn til brunkartofler, og hvide kartofler godt mosede i sovs, er faktisk ikke så stort, som jeg havde regnet med, heldigvis, og dejligt for det!
Jeg har aldrig været en rigtig kød-pige, men mere sovs og kartofler-typen, men heldigvis har jeg haft et halvt år til at vende mig til det hele.
 
Jeg havde en lille prøve-middag på julemaden her i løbet af ugen, hvor jeg lavede en middag, bestående af flæskesteg, hjemmelavet rødkål, blomkål, rødkålssalat med clemmentiner, og selvfølgelig spandevis af sovs.

Flæskestegen blev lavet på normal vis; altså; ind i ovnen, dryppe den af og til, og til sidst skal den stå og trække. ( Det er første gang, jeg har lavet flæskesteg, og min "sprød-svær-rate" ligger på 100%! :D )
Rødkålen var utroligt nem at lave - jeg har aldrig prøvet det før, så det var helt free-style og på hvad jeg lige kunne tro, der skulle i. Fremgangsmåden er følgende:
 
Snit en stor portion rødkål, dæk det med vand, hæld en lille smule hermesetas flydende sød i, og en tsk. salt, og lad det stå og småkoge. Rør rundt en gang imellem, og når det er ved at være nu, så skrues der op på fuldt blus ( yep - jeg er så heldig at have gasblus :) ), og der omrøres, så det sidste væde dampes fra.
Rødkålssalaten: Snit rødrål, og bland op med clemmentiner, der er "skrællet" for skindet. Nemt og hurtigt. 
 
Sovsen laves af det fedt, der løber fra flæskesteg, røres op med salt, peber og piskefløde. Herefter kommes der kulør i, efter behov. 
 
Blomkålen koges på sædvanligvis; en stor gryde, dækkes med vand, og koger en lille halv time. 

Resultatet ses her:
 
 
 
 
Det er ikke et fantastisk billede, men vi havde travlt med at få spist ;)
 
God julemiddagsmadlavning derude! :)

Kommentarer

Populære opslag